Den hastigt voksende virksomhed Holtec Automatic får besøg af en delegation med Esbjergborgmester Johnny Søtrup i spidsen, der vil høre opskriften på at tilføre byen 30 arbejdspladser på blot to år.

Nogle succeser er så opsigtsvækkende, at man simpelthen bliver nødt til at stoppe op og høre mere. Sådan en oplevelse har borgmester Johnny Søtrup netop haft med Holtec Automatic, der for snart to år siden rykkede hovedkvarteret til Esbjerg. Borgmesterkontoret har derfor arrangeret et virksomhedsbesøg hos industrileverandøren, der har tilført Esbjerg Kommune 30 nye arbejdspladser. Johnny Søtrup glæder sig til at høre om baggrunden for den vækst, som Holtec Automatic gennemgår.

– Det er vigtigt for mig jævnligt at besøge Esbjergs virksomheder. Særligt dem, der arbejder inden for energisektoren, da Esbjerg skal kendes som Danmarks energimetropol. Holtec har vist en flot vækst og tilført vigtige arbejdspladser til kommunen. Det er netop den slags virksomheder, vi samler på, fortæller Johnny Søtrup.

Han forventer at lære mere om virksomheden og dens ambitioner for fremtiden, og samtidig vil han høre, om der er noget, kommunen kan være behjælpelige med for at nå disse mål.

Kommunens fremtidstanker

Holtec Automatic leverer automatisering af elektroniske processer til alle områder inden for industrien, lige fra biogasanlæg til produktionsrobotter. På trods af skuffende nøgletal fra industrien generelt vokser Holtec Automatic konstant og har i de seneste to år fordoblet det samlede antal medarbejdere til 62. I samme periode er to filialer oprettet i henholdsvis Hobro og Sønderborg, som også forventer stor medarbejderstigning, og virksomheden er hele tre gange blevet kåret som Gazelle af dagbladet Børsen. Direktør Søren Jensen glæder sig til at drøfte rammevilkårene i Esbjerg.

– Jeg er selvfølgelig glad for, at vi får besøg af den kommunale top. Først og fremmest vil vi fortælle om vore egne resultater, som vi er meget stolte af. Når det er sagt, er jeg også meget interesseret i at høre mere til kommunens tanker om fremtiden. Vil byen fortsætte den markante satsning på offshore branchen eller måske sprede fokus lidt?

At sprede arbejdsindsatsen over mange forskellige områder er noget, Søren Jensen og Holtec Automatic fokuserer meget på. Virksomhedens succes er baseret på at tilføre standardkomponenter en høj grad af specialiseret ekspertviden, i kundespecifikke løsninger. Alle processer inden for vand, miljø, energi, maskinbyggeri og produktion kræver automatiseret styring, og denne efterspørgsel er blandt årsagerne til, at Holtec Automatic i de seneste to år har glædet Esbjerg Kommune med 30 højtuddannede arbejdspladser.